mandag 11. august 2008

"Peer, du lyver"..

Husfar og husmor har vært på tur til Rondane for å se bl. a oppsetningen av "Peer Gynt" ved Gålåvannet. Aller først en stor takk til våre "sponsorer": VG for turen, PSV 613 og tante for barnepass. Uten dere hadde det neppe blitt noen tur.

Fredag: i full fart (men innenfor rimelighetens grenser) kjørte vi atter en gang oppover den vakre Gudbrandsdalen. Du verden hvor vakker det egentlig er der! Vi ankom Rondablikk høyfjellshotell i 7-tida på kvelden og gikk rett til en deilig buffet med varm og kald mat og tilhørende drikke. I 9-tida på kvelden ble vi kjørt i buss til Fryaelva, der "noen" en gang har kommet opp med den kreative ideéen om å etablere en scene langt nede i et juv. Hvilke omgivelser! Kan egentlig ikke beskrives med ord. Her ble vi presentert for danseforestillingen "JUV" med innslag av ekstremsport. Klatring i fjellvegger, rafting nedover elva, sykling på line (usikret) over juvet og selvfølgelig dans av ypperste klasse. Midt i fossen!! Det var umulig å få tatt noen brukbare bilder av forestilligen, så nå har husmor "lånt" bildet fra forestillingen sine hjemmesider (Unnskyld, men husmor må bare vise noe av dette frem..)Lørdag: først var det tur med Vibeke guide som har tilbragt alle sine barndoms somre på Haugsetra. Vibeke er en dame med bein i nesa og utrolige kunnskaper om området generelt og Peer Gynt spesielt. Dette har resultert i innkjøp av lamaer(!) som hun huser langt der oppe på fjellet i sommermånedene. Forøvrig bor Vibeke i Trondheim, og hver eneste sommer tar hun lamaene sine med seg over fjellet til Rondane, en tur som tar ca 15 dager. Derfor måtte hele reisefølget aller først hilse på lamaene Martin og Fredrik!

(Her har vi Martin, oppkalt etter filosofen Martin Heidegger)

(Vakre Rondane, dog i regn..)


Så bar det ut på en tre timers tur, hvor Vibeke fortalte oss om Peer Gynt, Ibsen, småfolkene, Haugssetra og gruvedriften på Kvam. Og alle måtte geleide hver sin lama etter tur. Derfor vet vi nå at :

a) lamaer sjelden spytter. I alle fall var Martin og Fredrik skikkelig greie..
b) dersom du ønsker å hilse på en lama, så må du bruke nesa di, for lamaer er ikke begeistret for klapping med hender.
c) at når lamaer skal tisse, så kan de holde på i 10 min. (dere bør spørre husfar nærmere om dette)

Etterpå drakk vi deilig rødvin, spiste lunsj og ladet opp til turens store høydepunkt: "Peer Gynt" ved Gålavannet. Ut i buss igjen, nå med både sjokolade og vin i sekken.. (knis..)

Siden det hadde regnet absolutt hele dagen, kan det bare beskrives som utrolig flaks at vi fikk oppholdsvær og attpåtil sol!! Og for de som ikke har vært og sett dette stykket: kom dere til Gålå snarest mulig! I disse omgivelsene bringes "Peer Gynt" til en høyere dimensjon. Det er vakkert, storslått og magisk. Når sola går ned i vannet akkurat i det Mor Åse dør, får du frysninger på ryggen (og du må nesten gråte en skvett..) Når orkesteret spiller "I Dovregubbens hall" og alle trollene danser rundt, så er det bare vanvittig bra. Når siste akt åpner med at flyene suser over hodet ditt og du ikke engang har hørt at de kom, ja, da lurer du egentlig på om dette egentlig er den beste kulturopplevelsen du har hatt i hele ditt liv! Og Dennis Storhøi storspiller som "Peer", Mari Maurstad er en helt utrolig "grønnkledd", Eir Inderhaug synger "Solveigs sang" så vakkert at du mister pusten. For ikke å snakke om alle de andre aktørene... Husfar og husmor er fremdeles målløse.(Peer beretter om bukkerittet.)(I Dovregubbens hall)

(Peer, verdensborgeren)


Etter forestillingen bar det tilbake til hotellet, hvor vi fikk deilig nattmat og enda mer rødvin. Du godeste. :)


Søndag: etter en god frokost var det på tide å reise hjemover. Husfar og husfar har hatt en helt utrolig tur, med mange hyggelige mennesker i reisefølget, deriblandt en bråte italienere. (men det er en helt annen historie!!!)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Om du vil legge igjen kommentar, men ikke har egen blogg: Velg "Navn/nettadresse" istedet for "Anonym". Skriv inn ditt eget navn eller nick, nettadresse er ikke nødvendig.

Og takk for at du kommenterer, ikke noe gjør en blogger mer fornøyd!