onsdag 6. august 2008

Bøker lest (og ikke lest)

Vigdis Hjort: "Hjulskift"

Plottet er som følger: middelaldrende (litt frustrert) professor i litteraturhistorie møter kjekk (litt yngre) bilselger fra Skien. Forhold eller "relasjon" innledes. En gang, to ganger, flere ganger. Dilemma: hva har to så vidt forskjellige mennesker til felles? Er det mulig å ha et forhold når utgangspunktet er så forskjellig? Hjort skriver så det gnistrer, og historien er mer enn troverdig. Fort lest, men tankevekkende for det. Husmor likte denne.


Mustafa Kahn: "Tett inntil dagene"

Biografisk fortelling som rører ved hjertet ditt. Fortellingen starter ved morens dødsleie. Hvem er denne moren som han tidvis har skammet seg sånn over? Innvandrerkvinnen som aldri skulle lære seg svensk eller oppføre seg som en? Hva er hennes historie? Hvem er hun? Historien skildrer en klassereise såvel som den motsetningsfylte hverdagen hjemme i Sverige sett opp i mot landsbyen hjemme i Kurdistan. Bør leses av alle oss som har lyst til å bli klokere på vårt flerkulturelle samfunn. Verden kan sjelden sees i sort/hvitt. Sommerens beste, så langt.


Roy Jacobsen: "Marions slør"
Noen bøker tar aldri av eller fenger deg slik at du må lese videre. Derfor gav husmor opp etter drøye 100 sider. Kanskje det var sommervarmen som gjorde utslaget?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Om du vil legge igjen kommentar, men ikke har egen blogg: Velg "Navn/nettadresse" istedet for "Anonym". Skriv inn ditt eget navn eller nick, nettadresse er ikke nødvendig.

Og takk for at du kommenterer, ikke noe gjør en blogger mer fornøyd!