mandag 18. oktober 2010

Bok: "En dag" av David Nicholls

For de som liker enkle, lettleste og ukompliserte historier med snert og humor, passe dose romantikk, passe dose melankoli og gode personbeskrivelser, en godt oppbygd historie som driver seg fram av seg sjøl, ja da er dette boka. "En dag" er nydelig, fri for klisjéer og du klarer knapt å legge den fra deg. Historien handler om Dexter og Emma som etter en bedugget eksamensfest ender opp i samme seng. De kjenner hverandre såvidt fra før, og begge bedyrer dagen derpå at dette "ikke betyr noen ting", og at "de ikke er kjærester eller noe..". Dessuten er timingen elendig - Dexter har planer om å reise, Emma skal studere videre. Det ligger i kortene at Emma og Dexter er "meant to be", men de forstår det bare ikke selv. Og slik passerer 20 år, med håpløse kjærester, kronglete familieforhold, oppturer og nedturer i forhold til jobb og karriére. Emma og Dexter beholder kontakten og kaller hverandre "sin beste venn.".
Det beste (håper jeg) av alt, er at det også blir film! Klarer de å gjøre det på den riktige, gode, britiske måten, får vi snart en arvtager til "Fire bryllup..", "Notting Hill" og "Love actually".

6 kommentarer:

 1. Høres ut som eg bok som eg burde lese nå! Istedenfor John Irving på engelsk... :/ Det vart litt for tungt når eg egentlig ikkje har tid til lesing (prioriterer blogg...)

  SvarSlett
 2. En ny "Love Actually" hadde vært flott! "Valentines Day" var det iallefall ikke...

  SvarSlett
 3. Hmm, minner ikke det om "When Harry met Sally" og "A lot like love" da? Begge historiene er litt som du skriver om her. Men jeg tror jeg må lese boka for det:)

  SvarSlett
 4. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 5. Ingrid: legg fra deg Irving og les denne!
  Heidi: Så da bør jeg ikke se "Valentines Day"?
  C-Mor: klart du må lese denne! Jeg syns ikke den ligner på "When H.." og den andre filmen har jeg ikke sett.
  Hege: skal jeg sette deg på ventelista på biblioteket?

  SvarSlett

Om du vil legge igjen kommentar, men ikke har egen blogg: Velg "Navn/nettadresse" istedet for "Anonym". Skriv inn ditt eget navn eller nick, nettadresse er ikke nødvendig.

Og takk for at du kommenterer, ikke noe gjør en blogger mer fornøyd!