søndag 29. november 2009

En soveromsføljetong i flere deler

2005: Myra-familien flytter inn i det nåværende Myra-huset. (ca 50 meter fra det forrige huset vårt). Årsaken var enkel nok: vi var blitt flere og trengte 4 soverom, noe det nye huset kunne tilby. At det fjerde soverommet var så lite som et middels stort bøttekott bekymret oss ikke særlig, i den grad huset også hadde andre kvaliteter. Etterhvert blir kabalen lagt, storebror får det største soverommet (i husets andre etasje) søstermidtimellom får det andre store soverommet (i husets første etasje) og lillesøster får det nest minste soverommet (også i første etasje). Husfar og husmor flytter inn i bøttekottet i tredje etasje. (vi skal jo bare sover der..)

2006: st0rebror får stadig forstyrret sin intimsfære av søsken i alle aldre, og vil ha nytt rom. Han flytter ned én etasje i rommet som til nå har vært søstermidtimellom sitt. Søstermidtimellom flytter inn på det store rommet i andre etasje og lillesøster sover hvorsomhelst, men helst oppe på bøttekottet sammen med sin far og mor.

2007: Søstermidtimellom og lillesøster sover stort sett på samme rom, men etterhvert flytter søstermidtimellom ned til det minste soverommet i første etasje.

2008: Søstermidtimellom og lillesøster sover på samme rom i første etasje og vi har blitt stående med et stort (ganske ubrukt) soverom i andre etasje. Husfar og husmor er lei av bøttekottet, mens storebror lever livets glade dager i husets største soverom. Bevegelsessfæren trenger han dog ikke, all den tid fritida blir tilbrakt foran en skjerm i ett eller annet format. Dessuten er det et så stort rom å rydde.

2009: Søstermidtimellom foreslår at hun og lillesøster deler rom permanent, og at storebror kan flytte til det minste rommet i første etasje. Som sagt, så gjort, for alle var enige om at det var en god idé. Søstermidtimellom og lillesøster sover jo sammen uansett, og storebror er enig i at han strengt tatt ikke trenger all den plassen. Husfar og husmor er lettet over å slippe unna bøttekott-tilværelsen og trenger dessuten et kontor.

Og slik går no dagan. Men vi nærmer oss vel en foreløpig slutt. Storebror er vel installert, det samme er søstrene sisters. Hvilket fremgår av nedenstående bilder. Men det aner oss at dette ikke er siste runde i soveromssagaen. Slik er det når huset er bittelitt for lite og familien er stor..

Posted by Picasa

5 kommentarer:

 1. Jeg ble sliten bare av å lese om all omkaltraferingen jeg!
  Dette tiltross for at jeg selv har flyttet ikke mindre enn 9 ganger på snart 13 år.. Det er ikke tull en gang vet du!Jeg er en jævel på å pakke...

  SvarSlett
 2. HKH: Ja, slitne er vi og. Men det er vel noe med det å bo seg til!
  9 ganger på 13 år er maaange ganger. Fordelen er at du kvitter deg med mye ræl underveis :-)

  SvarSlett
 3. Helt klart, jeg har kastet og kastet, men jeg har masse ræl fordet jeg altså..
  Nå har jeg bodd 9 forskjellige steder - og flyttet 8 ganger bare for å korrigere meg selv.
  Og noen av stedene, har vært midlertidige løsninger mens man ventet på å finne et mer permanent.

  SvarSlett
 4. Vi har bare to soverom vi og ikke så mange valgmuligheter. Men vi har bytta én gang... Og nå står det ene så og si ubrukt i tillegg siden mor trekker ned i stua når kuldegradene synker utenfor. Dessuten er det en pipelyd der oppe nå! Et eller annet som holder på å lede seg ut, men jeg finner ikke hva. Fryktelig irriterende...

  SvarSlett
 5. Heidi: gjett hva mannen kan ta fatt på når han kommer hjem? Syns han skal lage drømmesoverom til deg i julegave!!

  SvarSlett

Om du vil legge igjen kommentar, men ikke har egen blogg: Velg "Navn/nettadresse" istedet for "Anonym". Skriv inn ditt eget navn eller nick, nettadresse er ikke nødvendig.

Og takk for at du kommenterer, ikke noe gjør en blogger mer fornøyd!