onsdag 19. august 2009

Ferielektyren

På tide med en oppdatering. Som vanlig fikk man ikke lest halvparten av det man skulle i ferien, og mye av grunnen til det, skyldtes total feilberegning av hva Gardermoen by middle of the night har å by på. Kort sagt ingen åpne kiosker, og dermed ingen planlagte pocketbokinnkjøp, medførte en viss krisestemning på vei til Hellas. Man hadde såvidt slått seg til ro med at det måtte foregå på engelsk da man snublet over et supermarked med et lite utvalg av norske (!) bøker på en liten øy i middelhavet. Nuvel. Man tar det man får i en slik krisesituasjon, og dermed ble det Wilbur Smith og en chicklitt på stranda.


Wilbur Smith: Taita og den 7. gåten
Vel, vel. Ung vakker forsker og enke i nød møter kjekk britisk forretningsmann med sans for eventyr på sin vei mot å avsløre en hittil ukjent faraograv i det skumle Etiopia. Gåten er beskrevet av Taita, i rebuser finnes løsningen som også skummel bakmann med onde hensikter bestreber seg på å finne. Her går det slag i slag, med farer som lurer rundt hvert eneste hjørne. Hmm. Ikke en favoritt, dette her, men det var da spennende nok. Gave til menn som liker mysterier?


Milly Johnson: Bien og blåklokken
Kjempemorsom chicklitt-bok om Stevie, (det er den kvinnelige heltinnen) som befinner seg i sitt livs mareritt da hun oppdager at hennes forlovede Matthew tusker og tasker i buskene med sin kvinnelige kollega. Den andre forsmådde partneren, Andrew, bestemmer seg for å vinne sin elskede tilbake med Stevie som lokkedue. Kort sagt bestemmer de seg for å agere som et nyforelsket par, ikke uten konflikter, siden ingen av de to kan fordra hverandre - i alle fall ikke i starten... Og rettferdigheten seirer selvfølgelig tilslutt! Sukk.


Vel hjemme i gamlelandet fortsatte man med sine andre leseprosjekter, og intet mindre en to vakre perler fantes på nattbordet..

Diana Evans: 26 A
Tvillingene Georgia og Bessie er kjernen i fortellingen om familien Hunter i Waifer Avenue 26 A. Familien Hunter består av fire døtre, en frustrert far og en nigeriansk mor som til stadighet lengter tilbake til hjemlandet. Dette er en oppvekstroman, men boka gir også et bilde av hvordan det er å vokse opp med to forskjellige kulturer. Georgia og Bessie følger hverandre som erteris, men tilslutt kommer de til det punktet hvor veiene deres skilles, og ikke bare på en god måte. Strålende, varm, humoristisk og trist. Tilslutt gråter man en skvett. Les!Mary Ann Shaffer: Guernsey forening for litteratur og potetskrellpai
Brevroman som man trykker til sitt hjerte fra første start. Gjennom en rekke tilfeldigheter blir forfatteren Juliet presentert for Guernsey forening for litteratur og potetskrellpai. Gjennom en rekke brev frem og tilbake med øyas beboere blir Juliet kjent med en rekke interessante personer og får kjennskap til den tyske okkupasjonen på den britiske kanaløya. Juliet bestemmer seg for å skrive bok om emnet, og etterhvert reiser hun selv avgårde for å treffe menneskene hun har lært å kjenne. Perfekt! Intet mindre.
Og nå er det bare å glede seg til bokhøsten! Mange spennende utgivelser venter, og husmora gleder seg nok aller mest til fortsettelsen av "Seierherrene" av Roy Jacobsen.

3 kommentarer:

 1. Du er ikke alene om ikke å ha fått lest alt du planla i ferien.
  Jeg på min side har ikke noen gardemo lockdown som unnskyldning engang.
  Det ble rett og slett mye film isteden, fordi vi regnet bort.

  SvarSlett
 2. De to siste boktipsene skal jeg absolutt forsøke meg på, en gang. Og sikkert nok den chick-litten og - men han Smith hadde jeg nok bytta ut med diverse magasiner på stranda;)

  SvarSlett
 3. HKH: film er da slettes ingen dårlig erstatning! Og så vidt jeg husker, fikk du da lest en bok, i allefall!!:)
  C-mor: chicklitten kan du låne av meg, ser ut som det er vanskelig å få tak i den, av en eller annen pussig grunn!! :)

  SvarSlett

Om du vil legge igjen kommentar, men ikke har egen blogg: Velg "Navn/nettadresse" istedet for "Anonym". Skriv inn ditt eget navn eller nick, nettadresse er ikke nødvendig.

Og takk for at du kommenterer, ikke noe gjør en blogger mer fornøyd!