torsdag 24. november 2011

Pappaperm for pyser

Det virker som han mener det, investoren som blir pappa for fjerde gang i januar. Hvilke damer vil ha menn som skifter bleier, liksom?
Man kan la seg provosere av slike uttalelser. Eller tenke at vi tross alt har kommet lenger i 2011, og at investoren bare får være.. investor med viktige styremøter. Samtidig vet jeg om damer som mer enn gjerne vil beholde permisjonen for seg sjøl. Som ikke har lyst til å dele.

De seneste åra har fedrekvota gradvis økt. Fra 1. juli i år er hele 12 uker i utgangspunktet beregnet på far. 

Her i huset fikk far sin rettmessige andel. Og det var helt greit for oss. 
Andre opplever det annerledes. For noen passer det uansett ikke. 


Men er 12 uker tilstrekkelig? Burde en større del vært avsatt til far? 
Eller er det nok nå? 


Hva mener dere?

5 kommentarer:

  1. Heeeelt personlig ville jeg ha valgt det der selv... For to år siden ville jeg ha hatt halvdeling på permisjonen, tror jeg. Nå ville jeg hatt alt. Det er på grunn av livssituasjonen som har forandret seg. Uansett hadde jeg måtte gå i dialog med pappaen om dette. Når det gjelder hva som er best som norm for alle, ja, så blir jeg mer usikker... Tror vi er så forskjellige som personer, og i så forskjellige jobb- og livsfaser, at det beste ville vært å velge selv... Men hva da om man ikke klarer å bli enig? Skal man da kanskje ha en bestemmelse på fordeling av ukene... De fleste par vil jeg tro klarer å komme til enighet. Jeg forventer nesten det.

    SvarSlett
  2. Leste om investormannen nå - oi oi - ganske oppsiktsvekkende uttalelser. Jeg kjenner ingen sånne. Vi har vært veldig orientert mot deling - ikke "likt" men likeverdig - her i huset. Balansen ble forrykket da det etterhvert ble veldig mye omsorgsansvar i heimen og min jobb gjorde det trøblete for meg å komme meg tilbake. Da ble det mindre deling enn vi egentlig er for.

    SvarSlett
  3. I utgangspunktet så burde jo foreldre klare å velge selv og fordele permisjonen på en fornuftig måte som passer ut fra livssituasjonen. "Faren" da er at mange nok kunne komme til å velge ganske så tradisjonelt, selv om jeg personlig ikke tror det gjør så mye om mor har lenger permisjon enn far.

    En liten digresjon: Jeg har alltid irritert meg litt over mødre som har tatt ut ferien sin i fars permisjonstid. Helt klart koselig for hele familien å tilbringe tid sammen, men jeg mener å huske å ha lest at i de tilfellene bruker mor tid til barnepass mens far pusser opp - eller noe sånt... ;o)

    SvarSlett
  4. Da jeg hadde permisjon, var jeg klar for enda mer da jeg skulle tilbake i jobb mens far skulle ha sine to måneder eller hva det ble. Vi strakk med ferier og alt mulig for å dra den helt til vi hadde barnehageplass. Jeg jobbet kortere dager, dro hjem for å amme. Ja, han fikk mat og flaske, men jeg fikk melkespreng og hang og dryppet over pulten, så...
    Det funket for oss. far kan gjerne få mer, men ta helst ikke av "mors"...

    Når det gjelder en steinrik investor, så burde jeg kanskje satt fingeren i øyet hans og sagt at menn ikke er pusete fordi de tar ansvar for barnet sitt. Jeg hadde ikke villet hatt en mann som ikke tok "sin del" av det å få barn. Men har du nok penger, er det nok av damer som driter i det...
    Ikke at jeg beskylder hans eks (!) og nåværende for det, jeg kjenner dem ikke... men på generell basis så kan millionærer gjøre som de vil, det er alltid noen som lar seg forføre av det.

    SvarSlett
  5. Jeg synes ikke standpunktene hans er oppsiktsvekkende, men det er uvanlig norsk å skryte av prestasjonene og prioriteringene sine på denne måten. Jeg tror han storkoser seg når han blir intervjuet. Han innrømmer at han elsker å provosere, litt mer underlig er det at folk lar seg provosere.

    Mange er enig med han.

    SvarSlett

Om du vil legge igjen kommentar, men ikke har egen blogg: Velg "Navn/nettadresse" istedet for "Anonym". Skriv inn ditt eget navn eller nick, nettadresse er ikke nødvendig.

Og takk for at du kommenterer, ikke noe gjør en blogger mer fornøyd!