søndag 22. juni 2008

Vidunderlige Bredow.. og kjedelige Larsson

Katarina von Bredow: Det er mitt liv
Det er få (om noen) som skriver om (ungdoms)kjærligheten slik som Katarina von Bredow gjør det. Denne helga har husmor endelig fått lest den siste boka til Bredow, og nå sitter hun bare og venter på oppfølgeren. Boka handler om 15-årige Jessica som står ovenfor et umenneskelig valg: ta abort eller bære frem et barn som definitivt ikke er planlagt. "Alle" forventer at Jessica velger abort, men for Jessica blir dette et valg som ikke bare angår henne, men også det livet som hun tross alt bærer på. Historien har vi forsåvidt lest før, men Bredows styrke ligger i å skildre de mellommenneskelige relasjonene, personene kryper inn under huden på deg så det holder. Kjære Katarina, kan du være så snill og skrive fortsettelsen på denne historien? Husmor vil så veldig gjerne vite hvordan det går med Jessica og hennes lille nyfødte...
Stieg Larsson: Luftslottet som sprengtes
Etter å ha slukt både "Menn som hater kvinner" og "Jenta som lekte med ilden" var det på høy tid å kaste seg over "Luftslottet som sprengtes". "Jenta som.." var faktisk så spennende at husmor har bevilget seg en pause før hun nå leste bok nr. 3 i denne triologien. Men hvilken skuffelse det ble! Denne boka innehar ikke på langt nær det samme drivet som de to foregående bøkene. Karakterene som har vært med hele veien virker plutselig klisjépregede og historien innehar også en laaaang utgreiing om Säpo. Gjesp. Men nå vet husmor i alle fall hvordan det gikk med Lisbeth Salander til slutt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Om du vil legge igjen kommentar, men ikke har egen blogg: Velg "Navn/nettadresse" istedet for "Anonym". Skriv inn ditt eget navn eller nick, nettadresse er ikke nødvendig.

Og takk for at du kommenterer, ikke noe gjør en blogger mer fornøyd!