onsdag 18. juni 2008

Skolestart!

Det finnes to kategorier foreldre:

a) de organiserte: disse har full kontroll på skolehverdagen til poden. Disse foreldrene leser gjerne neste ukes timeplan på fredag ettermiddag og sørger for at den håpefulle eleven kan gjøre leksene i helga. Så er de ferdige med det, liksom. De sørger alltid for at barnet har tilstrekkelig med skiftetøy på skolen og er kledd for anledningen. Vi bor tross alt i Norge, så da må man regne med både snø, sol, regn og vind på samme dag. Videre har de booket foreldremøter, foreldresamtaler, juleavslutning, sommeravslutning, foreldregrupper og evt. andre arrangementer for ett skoleår av gangen. De møter opp i god tid og har gjerne med en nybakt kake. De følger med på hvem som har bursdag og når, slik at de med sannsynlighetsberegning kan fastslå at barnet blir bedt i bursdag og når det skal skje - og derfor har de også full kontroll på gaver og sånn - i god tid før bursdagen - selvsagt. Poden får med seg sunn , næringsrik og fristende matpakke hver dag, gjerne med litt sirlig oppskåret frukt. Denne er ikke smurt kvelden i forveien og det skal være ferskt brød. Som sagt: disse foreldrene er utrolig organiserte.


b) vi andre: (husmor inkludert) dette er vi foreldre som alltid og uten unntak er på etterskudd med alt mulig som har med skolen å gjøre- og som titt og ofte utbryter "oj ,var det i dag?" For oss er det godt at det nå er skoleferie, for da får vi også litt fri. Med andre ord: "oj-faktoren" blir betydelig redusert.


Derfor tror husmor at Norli retter dagens reklame (ja, den lå i postkassa i dag!!) mot kategori a, altså de organiserte. For ikke søren om husmor vil planlegge skolestarten nå. Vi vil ha SKOLEFERIE, alle mann! Men ellers takk for tilbudet.

1 kommentar:

  1. Haha, må innrømme at jeg allerede har vært innom bokhandelen og spurt når de får inn nye skolesekker fordi den yngste trenger ny sekk til høsten! OG det hender jeg leser ukeplanen på fredager... Bortsett fra det stiller jeg laaangt fram i kategori b og står ofte lurer på hva i huleste jeg skal sende med som ungen kan grille på klasseturen som jeg finner ut de skal på tre minutter før jeg drar på jobb... :o)

    SvarSlett

Om du vil legge igjen kommentar, men ikke har egen blogg: Velg "Navn/nettadresse" istedet for "Anonym". Skriv inn ditt eget navn eller nick, nettadresse er ikke nødvendig.

Og takk for at du kommenterer, ikke noe gjør en blogger mer fornøyd!