lørdag 5. april 2008

Hagetyranniet

Nå skjer det igjen. Så fort våren kommer er det ut for å jobbe i hagen. Rett før påske var husfar og husmor en tur på Plantasjen for å sjekke om de hadde fjorårets gassgrillmodeller til en litt hyggelig pris. Av Plantasjens medarbeider fikk vi vite at "sesongen hadde startet for lengst". (Hallo! vi snakker om midten av mars her!) Så noen billig grill ble det altså ikke.

Og nå har vi kommet til april. Vi vet hva som venter oss. Stadige utflukter til Plantasjen eller Oasen for å kjøpe inn årets blomster og trær. Luke i bed. Olje plattinger. Stæsje opp hagemøblene (vi trenger helt sikkert noen nye puter - minst..) Følge febrilsk med på alle TV-program som omhandler hagelivet, reportasjer i blader&aviser likeså. Følge engstelig med på om det kommer noen mordersnegler krypende til oss i år? Slepe gressklipperen opp og ned i den litt upraktiske hagen (flere nivåer), klippe plen med rette kanter og luke enda litt til. Og sist, men ikke minst: skal vi endelig få bygget den uteplassen vi har snakket om så lenge?

Hvorfor gidder vi egentlig? Kan vi ikke bare nyte sola og la det stå til? Jo, da. Vi skal gjøre det. Men hage forplikter. Den nytes aller best dersom det er litt orden. Men etter fjorårets stunt med beising av hus , snekring av nye vegger og planting av 14 meter hekk er det klart at vi trenger å nyte litt mer og jobbe litt mindre. Så hvis dere syns at hagen vår ser litt rufsete ut i år, er det bare fordi vi koser oss...

1 kommentar:

  1. Hej Husmor, hvor jeg dog kender den der blandede følelse af på den ene side gerne ville gøre noget ekstra for haven netop i år - og så behovet for bare at slappe af og nyde forårets komme. Jeg har i dette år sat egen rekord i - hyacinter! 99 stykker er det blevet til; vi køber hvert år ved juletid tre og sætter siden løgene ud i et rosenbed. Og nu har de så formeret sig. Du kan tro, det ser nydeligt ud - og når solen skinner, dufter de ganske forførende. Og ganske af sig selv - uden at jeg harløftet en finger!

    Sus i Farum,
    Danmark (som holdt et oplæg på jeres sidste kursusdag)

    SvarSlett

Om du vil legge igjen kommentar, men ikke har egen blogg: Velg "Navn/nettadresse" istedet for "Anonym". Skriv inn ditt eget navn eller nick, nettadresse er ikke nødvendig.

Og takk for at du kommenterer, ikke noe gjør en blogger mer fornøyd!