lørdag 12. november 2011

Finn. Mulighetenes og masets marked

Etter den derre kjøkkenoppussinga fikk vi noe til overs. Og for å dekke litt opp for et aldri så lite underskudd budsjettmessig sett, virket det som en god idé å forsøke å avhende sine eiendeler via Finn. Et kjøleskap, noen glasskap, en komfyr og ei oppvaskmaskin. Som sagt, så gjort. 


Steg 1: beskrive dine eiendeler så godt det lar seg gjøre. Legge til noen bilder som illustrerer gjenstandene. 
Steg 2: forsøke å finne passende pris, kategori og underkategori.  Publisere.
Steg 3: følge med på telefon og epost. Noen foretrekker å ringe, noen hater telefon. Telefon er greiest, eposter har en tendens til å doble arbeidsmengden. Det ble for eksempel 10 eposter fram og tilbake for en av de ovennevnte gjenstandene.
Steg 4: Avtale pris (inklusive finne deg i en rekke pruteforsøk). 
Steg 5: Innse at ditt forsøk på å slå flere fluer (legge inn flere gjenstander i samme annonse) i en smekk slo feil. Finn passer på og refuserer annonsen din.
Steg 6: Legge inn annonser på nytt- denne gang i flertall. 
Steg 7: Reptisjon av øvelse i steg 3 og 4. 
Steg 8: Avtale henting. Inklusive opplysninger om veibeskrivelse og passende tidspunkt. 
Steg 9: Klargjøre gjenstander for avhenting. Innebærer i dette tilfellet vask og polering. Du er livredd for at kjøper ikke er fornøyd med objektets beskaffenhet. For da er du tilbake på steg 3 og 4.
Steg 10: Henting og salg. Flere forsøk på pruting er ikke uvanlig i denne situasjonen. Ta i mot penger (på en litt beskjemmet måte) av personer du hverken før eller siden skal se igjen. 

Mulig det bare er meg, men jeg syns hele den Finn-greia er litt .. slitsom

Hva med deg? Elsker du å selge eller kjøpe via Finn?


4 kommentarer:

 1. Har solgt et servise. Det burde jeg tatt mer for. Har ikke kjøpt noe, men jeg er innom og kikker.

  SvarSlett
 2. Enig, kan bli slitsomme greier det der. Men har god erfaring med å bli kvitt sofa under "gi-bort". Den gikk til en stakkars nyskilt fyr uten fast bopel.

  Nå har jeg noen ubrukte vinglass som vi skal selge, men har ikke fått lagt det ut. Barnevogn skal vi kvitte oss med også. Har fått tatt bilder i alle fall, det er jo et skritt i riktig retning.

  Finn er jo suverent.

  SvarSlett
 3. Har aldri solgt anna enn bil via Finn, og det er det mannjen som må slite med ;)

  SvarSlett
 4. Jeg har kjøpt noe. Har en del flott barneutstyr og barneklær som jeg planlegger å selge på finn. Men kommer aldri så langt...

  SvarSlett

Om du vil legge igjen kommentar, men ikke har egen blogg: Velg "Navn/nettadresse" istedet for "Anonym". Skriv inn ditt eget navn eller nick, nettadresse er ikke nødvendig.

Og takk for at du kommenterer, ikke noe gjør en blogger mer fornøyd!