mandag 19. oktober 2009

Siste post om badet (heelt sant!!)

Husmora lover dette på tro og ære, hun er lei av å gnåle om baderomssprosjektet sitt til kjente og ukjente. På den annen side skal det ikke legges skjul på at et slik prosjekt opptar både tid, krefter og ikke minst penger, så da må man liksom bare snakke om det litt...
Nuvel. Det gjenstår et par små ting, en kontakt, en høytaler (!) en dusjvegg og litt vindusfolie. Men vi har flyttet inn! Vi er fornøyd og banken er sikkert veldig fornøyd.



To veggskap måtte til. Opprinnelig hadde vi bare kjøpt ett, men vi så fort at det ble for lite skapplass. Derfor måtte vi skynde oss ut og kjøpe et til. Da vi pusset opp det andre badet for noen år tilbake, skulle vi kjøpe flere veggskap etterhvert. Det har ikke kommet noen flere skap der..


Nyinnkjøpte badeender for lillesøster. Vi trålet hele Toys`r`Us, uten å finne én eneste and. Dermed ble den lokale leketøysforretningen redningen. Er badeender ut, eller?

Ren luksus. Håndkletørrer.


Mellom badekaret og vasken er vi nødt til å finne den berømmelige dusjveggen. De vi har sett på koster mellom 15 000,- og 1500,- Første sum er selvfølgelig helt uaktuell.


Av prosjektet har vi lært følgende:

1) Sørg for at elektriker, flislegger og rørlegger er noenlunde enig om fremgangsmåte og teori om hvordan et bad skal være, håndtverksmessig sett. Ellers blir du lett en slags megler mellom ulike teorier og innfallsvinkler. Utrolig slitsomt og en smule frustrende.
2) Flisene må være kalibrerte. Det betyr at de på millimeteren er helt,helt like. En flis på 20X20 er ikke nødvendigvis 20X20. Dette kan skape store problemer for likheten mellom fuger på gulv og vegg.
3) Ha tålmodighet og følg med på hva de ( ovennevnte fagmenn) foretar seg. Regn med at hele huset ditt ser ut som et katastrofeområde i lang tid.
4) Ovennevnte fagmenn bør ikke ha kjærlighetsproblemer. Da baller det fort på seg.
5) Og hva det koster? Regn ca 5000,- pr kvm gulv og tak (altså alle flatene). Da har du et bad som er "gjennomsnittlig" og oppgradert anno 2009.

5 kommentarer:

 1. Hører gjerne mer om badet jeg, synes på ingen måte at du har gnålt i tide og utide, derimot er det moro å følge prosessen (hos andre, vel og merke;))Også ble det jo fint, da:)Grattis!!!

  SvarSlett
 2. Gleder meg til å ha vorspiel på badet ditt med de nye høytalerene jeg da=;-)Hihi
  Grattis grattis, det ble virkelig et rålekkert bad!!!!

  SvarSlett
 3. Det finnsen hel butikk med badeender, på Byporten tror jeg .-) Fint bad

  SvarSlett
 4. Lekkert bad! Og jeg er enig med C-mor i at det ikke har vært mye til gnåling!

  Og badeender har slett ikke gått av moten. Så noen i stearinlysform seinest i går!

  SvarSlett
 5. C-mor; takk! Syns fremdeles at dette prosjektet har tatt for mye tanker i forhold til andre ting!
  Hege: foreløpig får jeg bare inn p3. Skjønner ikke bæra av dingsen som skal tune inn kanalene!!
  Fionavar: en hel butikk? Jøje. Tror de var litt flaue på TRU når de innrømmet at badeender ikke var å få tak i hos dem. Egentlig var hele "badelekeutvalget" sørgelig. Bare to hyller, og alt beregnet på babyer..
  Heidi: stearinlys i form av badeender? Ja, ja. Skal aldri si aldri!!

  SvarSlett

Om du vil legge igjen kommentar, men ikke har egen blogg: Velg "Navn/nettadresse" istedet for "Anonym". Skriv inn ditt eget navn eller nick, nettadresse er ikke nødvendig.

Og takk for at du kommenterer, ikke noe gjør en blogger mer fornøyd!