søndag 18. oktober 2009

B for bøker, L for lest

Elizabeth Noble: Vennskapsprøven
Lettlest bok om tre (fire) svært forskjellige venninner som har holdt sammen siden studiedagene. Til tross for deres innbyrdes ulikheter og konflikter holder de alltid sammen når det røyner på som verst. Som da den ene venninnen plutselig dør i en bilulykke. Familieliv, arbeidsliv og hverdagsliv skildres ut i fra de tre venninnenes ståsted, og som alltid i slike bøker, lurer det litt romantikk i bakgrunnen. Sukk.

Trude Marstein: Ingenting å angre på
Vegard og Heidi har et helt gjennomsnittlig ekteskap, med tre barn, hus, hytte, stasjonsvogn og bikkje. De er ikke ulykkelige, men gløden og spenningen i ekteskapet er på mange måter borte. Heidi innleder et forhold til Mikkel, og sender ungene og Vegard avgårde på hytta den aller første feriehelgen i sommerferien, slik at hun kan være sammen med Mikkel. Historien veksler mellom Heidi og Vegard - Heidi sammen med Mikkel, intens nytende og tilstede, Vegard alene på hytta med tre unger Et døgn blir til to før Heidi kommer seg avgårde, og mellom her er det mye tankespinn, både fra Heidis og Vegards ståsted. Det blir i det hele tatt mange tanker, og historien føles litt stillestående. Men Marstein skriver like godt som hun alltid gjør.

Frida Nilsson: Hedvig
Dette må være høstens søteste bekjentskap, litterært sett. Hedvig bor i Huttaheiti, (hennes egne ord), skal begynne på skolen og er i det hele tatt ei foretaksom lita jente. På skolen skjer det mye rart,( mye av det "rare" skyldes nok Hedvig) og beskrivelsen av den mer og mer slitne klassestyrer er helt ubeskrivelig morsom! Som resten av boka forøvrig også er. Dette er visstnok første bok i en serie, og husmor gleder seg til fortsettelsen!

John Ajvide Lindqvist: La den rette komme inn
Det som husmora trodde var en krimbok, viste seg å være en vassekte vampyrroman med blodsugende vampyr og en rekke makabre hendelser. Sentralt i historien står Oscar, en ensom gutt som er klassens hakkekylling. Oscar er opptatt av ulike forbrytelser, og får mye å tenke på da en tenåringsgutt blir funnet brutalt drept. Samtidig dukker Eli opp i nabolaget, og de to blir etterhvert venner. Men Eli oppfører seg en smule underlig, og snart begynner Oscar å lure på hva det er med Eli. Samtidig skjer det flere brutale drap.. Denne boka har det også blitt film av, men den vet ikke husmora om hun tør å se..

8 kommentarer:

 1. Får jeg disse på biblioteket nå ærede bibliotekar?
  For Storesøster har ærend der imorgen å da skal jeg jaggu slenge med!

  ærbødigst Deres trofaste HKH

  SvarSlett
 2. HKH: Jeg tror nok at de fleste bøkene er på plass! Ellers så er det fullt mulig å bestille fra andre bibliotek!

  SvarSlett
 3. Du får tenke enda litt mer på om du har lyst til å se filmen fra boka "La den rette komme inn" og lese denne bloggposten så lenge: http://beatesrasteplass.wordpress.com/2009/08/24/la-den-rette-komme-inn-%E2%80%93-jeg-lot-den-dessverre-komme-inn/

  SvarSlett
 4. Olava: ble helt sikker nå. Orker ikke å se den filmen, nei!

  SvarSlett
 5. Filmen er helt utrolig vakker!! Dessuten må du lese Menneskehavn av samme forfatter, utrolig bra ..

  SvarSlett
 6. Jeg har nylig sett filmen og kan bekrefte at den var relativt blodig! Og i motsetning til Fionavar og mange av filmkritikerne klarte jeg ikke å se det vakre i den. For meg handler filmen om to mistilpassede barn der den ene er noe mer spesiell enn den andre. Den er ikke verre å se enn mange andre filmer med blod og gørr, men jeg ser ikke helt poenget med å se den heller...

  SvarSlett
 7. Fionavar og Heidi: ulike synspunkter her, men det er jo spennende! Jeg får tenke videre!

  SvarSlett
 8. Filmen sto forresten på hylla på tirsdag... ;o)

  SvarSlett

Om du vil legge igjen kommentar, men ikke har egen blogg: Velg "Navn/nettadresse" istedet for "Anonym". Skriv inn ditt eget navn eller nick, nettadresse er ikke nødvendig.

Og takk for at du kommenterer, ikke noe gjør en blogger mer fornøyd!