mandag 23. februar 2009

Vinterferielektyren

Det ble da noen bøker i vinterferien også. Her er en liten oppdatering:

Bjørn Sortland: Alle har eit sultent hjerte
Syns du tittelen ligner på noe du har hørt før? Stikkord: Bruce Springsteen. Bjørn Sortland er kanskje en av Norges fremste ungdomsbokforfattere og i denne boka overbeviser han nok en gang. Ina er 16 år og muligens gravid. Erik er den uvitende barnefaren, som attpåtil er sammen med ei annen jente. Hva gjør du i en slik situasjon? Har man et valg? Hva vil det si å leve? Sortland beskriver frykten for det ukjente på en glitrende måte, og det er mye her som kan leses mellom linjene.


Hilde Kvalvaag: Skagerrak
Harald, Siv og barna er på sommerferie i Danmark for 5. år på rad sammen med et annet vennepar. Siv sliter med å finne harmonien - både i ferien og i ekteskapet. På overflaten er idyllen på plass, men Siv tenker stadig på den andre mannen som hun møtte for et år tilbake. Harald på sin side trekkes mot Lillian, en enslig mor som bor i nabohytta, og Siv våkner forsiktig opp fra sin egen, depressive tilstand. God bok, men den overbeviser ikke helt..

Arto Paasilinna: Den elskelige giftblandersken
På et lite, rødt torp i den bortgjemte bygda Harmisto lever den gamle oberstinnen Linnea Ravaska. Hver måned får hun besøk av sin kriminelle nevø Kauko og en gjeng med svirebrødre. De drikker, sloss, herjer og stjeler pensjonen til den gamle enkefruen. Etter at Linnea blir tvunget til å gjøre Kauko til sin eneste arving, flykter Linnea til Helsiniki. Hun forstår at noe må gjøres, og starter i det stille med å lage sin egen giftblanding..
Denne boka er morsom, alvorlig, spennende og underholdende. Persongalleriet er som alltid i Paasillinnas bøker helt ubetalelig! Anbefales!Sophie Kinsella: Bill. mrk. hushjelp søkes
Kinsella er mest kjent for sine "Shopaholic"-bøker, men denne gangen møter vi en ny heltinne. Samantha jobber som forretningsadvokat i London og er i ferd med å bli gjort til partner. En dag begår hun en kjempetabbe som etterhvert koster henne både jobben og partnerskapet. Samantha flykter nærmest i svime , og plutselig befinner hun seg langt ute på landet, hvor hun etterhvert blir ansatt som hushjelp. Samantha, som knapt nok kan koke vann, får nye problemer å hanskes med. I tillegg møter hun mannen med stor M.. Morsomt, men ikke like underholdende som "Shopaholic"-bøkene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Om du vil legge igjen kommentar, men ikke har egen blogg: Velg "Navn/nettadresse" istedet for "Anonym". Skriv inn ditt eget navn eller nick, nettadresse er ikke nødvendig.

Og takk for at du kommenterer, ikke noe gjør en blogger mer fornøyd!