onsdag 11. juni 2008

Oppdatering fra bokhylla

Bøker som har blitt lest i det siste hjemme i Myra:Annette Münch: Kaoskrigeren
Husmor skjønner at denne boka fikk mye god omtale, det har den fortjent. Kaoskrigeren skildrer et ungdomsmiljø fra Bærum hvor kanhende overflaten er pen, mens underflaten er desto mørkere. Boka handler om Tobias på 16, og vennene Michael, Sebastian og Jonathan. Faren til Tobias har stukket til utlandet og har dermed etterlatt de to sønnene Tobias og Sondre, samt en gjeld som Tobias blir stilt til ansvar for. På grunn av denne gjelda blir Tobias banka opp så grundig at han sverger på å ta en solid hevn, sjøl om han vet at det vil skaffe han mer trøbbel enn det han allerede er i. Redselen for overfallsmannen og de usikre forholdene på hjemmebane er de spenningsbærende elementene i boka. Kan anbefales, samtidig som husmor håper at ikke alle ungdomsmiljøer er fullt så tøffe.

Ildefonso Falcones: Havets katedral
Vårens "snakkis" blandt bøker for voksne. "Havets katedral" er en historisk roman fra Barcelona i middelalderen. Arnau Estanyol vokser opp i Barcelona sammen med sin far, Bernard. Her blir de tvunget til å leve som slaver. Dramatiske hendelser til tross: etterhvert ender Arnau opp som en av Barcelonas viktigste menn, helt til inkvisisjonen innhenter han. Sentralt i fortellingen står "Havets katedral" - byggingen av en storslagen Santa Maria -katedral, kalt La Catedral del Mar, hvor Arnau søker den morsfiguren han aldri har kjent til. Boka byr på et rikt persongalleri og skildrer datidens Barcelona som preges av religion, fattigdom, rikdom og krig. Anbefales!


Marian Keyes: Lucy Sullivan skal gifte seg
Typisk "chicklit". Lucy blir spådd til å gifte seg innen året er omme. Til tross for at leseren (altså husmor) på et veldig tidlig tidspunkt oppfatter hvem den utvalgte er, bruker Lucy 650 s. på å finne det ut. Ganske kjedelig og forutsigbart, en av forfatterens dårligste bøker.


Kate Jacobs: Fredagsstrikkeklubben
Nok en "chicklit" - bedre enn den foregående. Handler om en gjeng damer som møtes hver fredag i Georgias butikk. Til tross for at de ulike kvinnene har ulik bakgrunn vokser det frem et vennskap som går på tvers av strikkepinnene. Koselig lesing som ikke gir ikke så mye mer, bortsett fra at husmor fikk en underlig trang til å strikke...

Vera Micaelsen: Supermamma, monstermamma: historier om familiekaos og småbarnsliv
Vera Micaelsen kan sies å være alt annet enn selvhøytidelig. Hvis halvparten av det som står i denne boka er sant, så må det også sies at husmor slett ikke gjør det så verst i mammarollen. Regn med en god latter når du leser denne boka. Anbefales!

Liza Marklund: Livstid
Husmor har to svenske krimhelter. Den ene er Kurt Wallander og den andre er Annika Bengtzon. Husmor digger Annika fordi hun er tøff, sympatisk, usympatisk, ærgjerrig, klønete, omsorgsfull, hardt arbeidende, sårbar, ekkel, osv. Alle disse egenskapene gjør at vi tror på Annika som menneske, og derfor blir også bøkene om henne så gode. "Livstid" er den 6. boka om Annika og husmor håper at det kommer flere. Spennende plott med en drept politimann som viser seg å være alt annet enn "good guy".

Det skulle oppsummere det hele. Husmor er godt i gang med Stieg Larssons siste bok, "Luftslottet som sprengtes". Godt at lesesommeren er lang!
Ellers i huset leses det også av ymse slag:

Husfar holder på med "Honningfellen" av Unni Lindell, M titter i "Hvor mye veide Elvis da han døde?" av Noel Botham, mens lille A fremdeles digger "Lillesøster"-bøkene av Kari Grossmann. Lille I har nok med å dikte historier på egen hånd. Det blir det jo også litteratur av.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Om du vil legge igjen kommentar, men ikke har egen blogg: Velg "Navn/nettadresse" istedet for "Anonym". Skriv inn ditt eget navn eller nick, nettadresse er ikke nødvendig.

Og takk for at du kommenterer, ikke noe gjør en blogger mer fornøyd!