mandag 7. mars 2011

Det er fisk i hengende snøre (lettere omskrevet ordtak)

(Dette er innlegget min mor aldri trodde hun skulle få lese.)
Det viser seg nå at vi er på vei til å bli en ekte fiskefamilie. (Ikke sånn tullefiskFindusfamilie) Jeg har aldri vært spesielt glad i fisk. Ikke kokt fisk, og slett ikke gjeddekaker og lågåsild som noen forsøkte å friste med da jeg var barn. Så derfor ble det så som så med den fisken. 


Men jeg er, tross alt, en mamma som gjerne vil gi barna et snev av sunne middager. Da kommer du ikke utenom fisk på middagsbordet. I flere år har jeg lurt meg sjøl til å tro at fiskekaker, fiskeboller, fiskegratenger og fiskepinner er en del av det anbefalte fiskeinntaket. En og annen fiskegryte, også relatert til Findus eller annen produsent. 


Men så skjedde det noe. Tilgangen på (relativt) fersk fisk økte i den lokale butikken. Salmalaksen kom. Vi klinka til med noen gode innertiere her, etterfulgt av "nam, nam." Og det kom mer fersk fisk. Torsk, laks (ikke Salma, den er litt dyr i det daglige), steinbitt. 


Og plutselig, uten at jeg helt vet hvordan, står det nå fisk på bordet to eller tre ganger i uka her. Gjerne på en søndag. Fisk har blitt fest, rett og slett. Flere oppskrifter, mer inspirasjon. 


Og jeg syns ikke at fisken lukter ekkelt eller er skummel å ta på lenger. 
Tenke seg til. 

Hva med deg? Spiser du mye fisk? Har du noen gode oppskrifter å dele med oss andre? Det neste nå er vel at jeg snart skal fange fisken sjøl.

6 kommentarer:

 1. Fantastisk! Jeg er på ditt andre avsnitt i teksten og tror fortsatt at fiskekaker og fiskeboller er fisk godt nok. Salma var heller ikke poppis her. Lagde en gang for lenge lenge sida tork med sånn ferdig sursøt saus og det var sånn passe vellykka. Ellers er det semre greier, huff huff. Her må du rett og slett legge ut oppskrift på disse fantstiske ikke-luktende fiskerettene.

  SvarSlett
 2. Virker nesten for godt til å være sant! Oppskrifter mottas med stor takk ...

  Fint nytt design, forresten :-)

  SvarSlett
 3. Fisk er faktisk godt det! Men ofte er det jo vanskelig å få tak i fersk fisk, og det er dyrt. Gode oppskrifter mottas med takk...

  SvarSlett
 4. Jeg kan bare lage fancy fest-fisk. Derfor får jeg meg sjelden til å gå til innkjøp av dyre og lite holdbare råvarer som jeg ikke fikser å tilberede på kjappe, barnevennlige og snasne måter midt i uka.

  Men jeg har ambisjoner om å bli som deg. For jeg er veldig glad i fisk.

  SvarSlett
 5. Nå var det jo dere som skulle fore meg med mer inspirasjon.
  Men jeg får vel ta utfordringa, da!
  Kommer tilbake med nytt innlegg og oppskrifter!

  SvarSlett
 6. Her kommer min favoritt fra en fantastisk matblogger:
  http://trinesmatblogg.no/2010/02/ovnsbakt-torsk-med-varl%C3%B8k-og-cherrytomater-i-brun-saus/

  Serveres med en godt avkjølt Grüner Veltliner fra Østerrike :)

  SvarSlett

Om du vil legge igjen kommentar, men ikke har egen blogg: Velg "Navn/nettadresse" istedet for "Anonym". Skriv inn ditt eget navn eller nick, nettadresse er ikke nødvendig.

Og takk for at du kommenterer, ikke noe gjør en blogger mer fornøyd!