søndag 20. juli 2008

Sommerles!

Det beste med at sola ikke skinner konstant i sommer (ja, når gjorde den egentlig det sist?) er at man får lest masse. Her kommer en kort oppdatering fra Myra:

Ungdomsbøkene først:
Helene Flood Aakvag: Heis med Houdini
Denne var fin! Boka er også et typisk eksempel på at bøker for "ungdom" vel så godt kan egne seg for voksne. Jeg-personen Rebekka forteller refererende fra det siste halvannet året, om en ungdomstid som innbefatter russetid, en dannelsesreise gjennom Europa, bestevenner, svik. feil valg, men også om de gode øyeblikkene. Ærlig og varmt.


Lise Knudsen: Med plekter i lomma
En bandroman hvor helten er jente, finnes det ikke for mange av. Dessverre blir ikke forventningene innfridd. Boka handler om Juni som er mer enn god med gitaren, faktisk så god at hun blir tilbudt en plass i et annet band enn sitt eget. Slikt blir det konflikter av - både ytre såvel som indre. Husmor syns denne boka blir litt kjedelig og forutsigbar, og hele historien mangler driv.
Per Nilsson: The return of Hjertets fryd
For en god del år tilbake kom boka "Hjertets fryd" og dette er oppfølgeren vi alle har ventet så lenge på. Vidunderlig om den aller første kjærligheten, trenger egentlig ikke å tilføye noe mer. Moralen må være at livet går videre, selv om det aldri føles sånn når man er pur ung. Nå vet vi bedre.

Over til de voksnes rekker:

Frances Pye: Mann på deling

Elegant chick lit-bok om en venninnegjeng som bestemmer seg for å "dele" på en mann. Det er nemlig sånn at de alle har forskjellige behov som skal dekkes, fra taktekking til de mer (ehm..) fysiske behov. Mannen selv er lykkelig uvitende om plottet som planlegges. Idéen er jo helteit, men god underholdning ble det allikevel.Unni Lindell: Honningfellen
Roman nr. 6 om etterforskeren Cato Isaksen. Denne er blitt beskrevet som Lindells kanskje beste til nå, husmor er kanskje ikke like overbevist. Men bevares, ingen skildrer gjerningsmannens indre slik som Lindell gjør, og spennende er det. Men kanskje en ny etterforsker er på sin plass nå?

Cecelia Ahern: Om du kunne seg meg nå
Pussig liten sak om magi og forelskelse. Elisabeth Egan befinner seg på et punkt i livet hvor hun trenger litt drahjelp videre. Historien løser dette med en "fantasivenn" - (voksen og kjekk sådan) som til alt overmål forelsker seg i Elisabeth. Til å begynne med er det utrolig vanskelig å "tro" på plottet, men så blir du drevet med litt allikevel. Småsøt. Chick lit, dette også.
Sara Blædel: Kall meg prinsesse
God, dansk krim med nettdatingplott. Unge kvinner møter mann på nett, møtes, blir voldtatt og drept. Ekkelt, men dessverre også troverdig. Etterforsker oppretter profil på cahttesiden, og dermed er jakten i gang...

Mye krim og lettere underholdning denne gangen. Men det er tross alt sommer.
Resten av huset er opptatt med: Stormenes tid (bind 1) av Ken Follett og "Karius og Baktus", samt "Ole Brum og Heffalompen".

Hva leser dere i sommer?
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Om du vil legge igjen kommentar, men ikke har egen blogg: Velg "Navn/nettadresse" istedet for "Anonym". Skriv inn ditt eget navn eller nick, nettadresse er ikke nødvendig.

Og takk for at du kommenterer, ikke noe gjør en blogger mer fornøyd!