torsdag 10. juli 2008

Før ferien

Hvorfor er det ingen ukeblader som skriver om hvor mye planlegging og jobb som skal til før man kan sette seg i bilen/flyet/båten for å dra på ferie? Her leser vi til øyet blir stort og vått om hvor fantastisk det er å reise av gårde, men glemmer i farten at det er så utrolig mye jobb som skal til før man faktisk kan reise av sted. Ikke rart at man trenger ferie da.

Dette er bare noe av det som skal til før familien i Myra kan dra avgårde:

1) vasking av klær: her må man starte en uke før og planlegge hva som kan brukes i dagene før man reiser av gårde. All planlegging til tross: da man endelig skal pakke ned i kofferten, så kan du være sikker på at det er masse vask som enten befinner seg i vaskemaskina eller på tørkesnora. Så da må man utsette pakkinga til siste liten - igjen.

2) Finne egnede kattevakter og noen som kan ta inn posten: heldigvis har vi mange gode naboer som kan trå til i Myra, men logistikken må planlegges. Når A drar på ferie må B overta og så videre.

3) Klargjøring av hus. Dette krever sin kvinne. Her må man passe på at ingen roter det til, eller bruker en kopp for mye. For da må vi jo sette i gang oppvaskmaskina enda en gang. Dette punktet er ganske likt punkt nr. 1. Du ender alltid opp med å sette i gang oppvaskmaskina før du reiser. Da kobles punkt nr. 2 inn, for enten A eller B må da få beskjed om å skru den av igjen. Videre skal det støvsuges/vaskes og du må være absolutt sikker på at all søppel er bært ut. Inklusive den epleskrotten som garantert befinner seg mellom sofaputene.

4) Klargjøring av bil: husfar sitt punkt. Bilen må simpelthen katastrofeklareres, for ellers er det ingen som får plass mellom tomme flasker, sjokoladepapir, tyggisklyser og lignende.

5) Stell av hage: plenen må klippes og det må vannes i hver krik og krok. Alle visne planter må kastes, for ellers så kan det jo gå galt med de få plantene som tross alt har overlevd så langt.

6) Betaling av regninger: et må-punkt, ellers ender du opp med en saftig baksmell, fordi du trodde at du plutselig hadde så mye penger på kontoen når du befant deg på ferie.

7) Klargjøring av barn: alle barn må skrubbes og vaskes. Gudene vet hvor lenge det er til neste gang de får dusja.


Men når alt dette er tatt hånd om, så kan vi altså reise av gårde! Vi håper på fint vær og uforglemmelige minner. Bare slik kan vi ruste oss opp til punkt nummer 8:


8) for når vi kommer hjem igjen, så må vi starte helt forfra. For etter et kvarter hjemme ser huset ut som om det ikke har sett en støvsuger på år og dag, haugen med klesvask er høyere enn noen gang, hagen er helt gjengrodd og bilen ser ut som et katastrofeområde. Barna er garantert møkkete, og posten har hopa seg opp. Der finner du en haug med nye regninger og er i grunnen akkurat like langt som da du startet på ferien.
God tur!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Om du vil legge igjen kommentar, men ikke har egen blogg: Velg "Navn/nettadresse" istedet for "Anonym". Skriv inn ditt eget navn eller nick, nettadresse er ikke nødvendig.

Og takk for at du kommenterer, ikke noe gjør en blogger mer fornøyd!