søndag 16. mars 2008

"Evighetens kyss" av Stephenie Meyer

"Evighetens kyss" lover "dirrende erotisk spenning og snikende uhygge på en måte som gjør den umulig å legge fra seg". Plottet er i utgangspunktet genialt: Bella flytter til småbyen Forks i Washington. Her skal hun fullføre High School og bo sammen med faren sin, Charlie. Bella er ikke begeistret ved tanken på å bo i Forks, men tilværelsen tar ganske raskt en uventet vending da Bella møter Edward Cullen. Edward er mystisk, vakker, sjarmerende, skummel, og "utenomjordisk" vakker. Bella dras mot Edward som han dras mot henne, og en forelskelse er ikke til å unngå. Det er bare én hake ved det hele: Edward er nemlig vampyr. Dermed er han også tilbøyelig til å ta livet av Bella, hun er rett og slett fristende i en litt annen forstand enn det man ellers kan forvente seg.

Husmor hadde store forventninger til denne boka, men syns ikke at de ble helt innfridd. Det blir noe lett komisk over det hele som gjør at hun ikke klarer å ta historien helt på alvor. Og vampyr-temaet overdrives i det uendelige. Hvor mange ganger er det lov til å gjenta at "Edward smilte mot meg med hvite, glinsende tenner" eller at "tennene lyste i mørket"? Ja, da! Vi har skjønt at han er en vampyr!

Husmor har også skjønt at hun ikke er helt i målgruppa for denne boka, og at andre ungdommer (les: jenter) har trykt den til sitt bryst. Så da så. Men bare for å ha sagt det: "Sinnsykt forelsket" av Katarina von Bredow er en mye bedre kjærlighetsroman for ungdom. Og husmor er neppe i målgruppa for den boka heller, uten at det gjør så mye...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Om du vil legge igjen kommentar, men ikke har egen blogg: Velg "Navn/nettadresse" istedet for "Anonym". Skriv inn ditt eget navn eller nick, nettadresse er ikke nødvendig.

Og takk for at du kommenterer, ikke noe gjør en blogger mer fornøyd!