søndag 9. september 2012

Jeg blåser i at du velger Botox, men må du rope så høyt om det i media?

Den siste tida har dagspressen og sladderpressen vært opptatt av kjendiskvinners bruk av Botox. Noen har brukt det, og noen sier det er sannsynlig at de en gang i framtida kommer til å fylle på ei sprøyte eller to. 
Det er helt greit for meg. 

Det som er mindre greit, er at vi har to døtre som skal vokse opp i denne hverdagen. En hverdag som jo, enten vi liker det eller ikke, blir mer og mer skjønnhetsfiksert. Og rynker er ikke pent, har vi skjønt. 

Som mamma til to jenter kjenner jeg litt på dette. Hvordan skal de tro på at de er bra nok en dag der ute i framtida, når "alle" de andre velger å hjelpe naturen litt på vei? 

Kjendisdamene hylles for sin åpenhet. Jeg syns de bør tenke mer på hva slags rollemodeller de egentlig framstår som når de svarer på Botoxspørsmålet

Noen vil sikkert mene at jeg er sur, rynkete og passe misunnelig på de pene damene. Men jeg er ikke det. Jeg vil bare at de skal tenke seg om når journalisten spør neste gang. 

Hva mener du? Om Botox og damer, og rollemodeller og sånn?
3 kommentarer:

 1. Generelt synes jeg medias omtale av skjønnhetsideal er skremmende, for det er lett å bli sugd med og få lyst til å prøve.
  Vi er så heldige her i Norge at vi faktisk kan leve til vi blir voksne og gamle, og da synes jeg vi skal kunne unne oss å bli voksne og gamle. Men, når kjendiser forteller om sitt relativt lyse syn på botox blir vi jo påvirket. Det samme med skjønnhetsoperasjoner og annen "korrigerende behandling".

  Jeg tenkte på det idag, da vi så en tv-reklame for en klinikk som tilbyr operasjoner av ymse slag, og jeg klappet meg beklemt på hoftene og tenkte at jammen hadde det vært lekkert å bare bli skåret ned til passe bredde. Fy søren, så lett det hadde vært å si noe som jentungen kunne gått og tenkt på.

  SvarSlett
 2. Jeg reagerer kanskje mest når kjendiskvinner løper ut og forteller at når man er negativ mot botox så har man misforstått.
  Hva, da, lurer jeg på. Botox er botox og botox er nervegift uansett hvordan man snur og vender på det. For noen er det effektivt som migrenebehandling.

  Når det rollemodeller for både gutter og jenter... jeg vet ikke jeg. Man kan jo ikke gi opp, gi seg ende over... samtidig kjenner jeg at jeg blir så sliten og lei av all søpla som presenteres våre håpefulle.

  SvarSlett
 3. Så hyggelig at du blogger igjen!
  Viktig tema du tar opp. Jeg mener at det er vi, foreldrene, som er de viktigste rollemodellene ungene har. Selvfølgelig blir de påvirket av verden utenfor, og vi foreldre har en kjempeoppgave med å lære ungene gode verdier. Pynte på utseende har vel mennesker gjort bestandig. Jeg skiller ikke mellom botox, hårfarge eller mascara for den del, bare det ikke overdrives.
  Anita E.

  SvarSlett

Om du vil legge igjen kommentar, men ikke har egen blogg: Velg "Navn/nettadresse" istedet for "Anonym". Skriv inn ditt eget navn eller nick, nettadresse er ikke nødvendig.

Og takk for at du kommenterer, ikke noe gjør en blogger mer fornøyd!