onsdag 16. desember 2009

En etatslignende opplevelse

Aller først må det presiseres to ting før det skrives videre på dette innlegget.
a) meningen er ikke å henge ut ansatte i kommunen eller fylkeskommunen. Det jobber mange flinke folk i både kommunen og fylkeskommunen.
b) meningen er heller ikke å henge ut mennesker med et eller annet handicap. At du har et handicap er ikke synonymt med at du ikke kan gjøre en ordentlig jobb.

Men til saken. Det har oppstått tvil om hvorvidt Myra-huset har en godkjent pipe eller ikke, til tross for at vi sitter med en ferdigattest fra kommunen, datert fra 1997. I 1998 ble visstnok pipa "underkjent" og er, etter sigende, i tvilsom forfatning. Husets beboere har blitt gjort oppmerksom på dette de siste dagene, og vil nå undersøke hvorvidt dette medfører riktighet . Det skal også nevnes at vi har hatt en lignende sak før, i vårt forrige hus i Myra, hvor kommunen nok en gang påstod at pipa ikke var godkjent. Utbedringer ble foretatt, det kostet mange penger, og etterhvert viste det seg at utbedringen var totalt unødvendig, all den tid pipa faktisk var godkjent og utbedret.

Ikke rart vi stiller spørsmål om sakens gang nå, altså. Men da husfar hadde fremlagt en lengre monolog i telefonen i dag og påpekt både dette tilfellet, og våre tidligere erfaringer med godkjent/ikke godkjent pipe, ja, han hadde snakket både varmt og lenge, så kom det fra saksbehandleren i telefonen:

"eh, kan du ikke skrive en epost, da, for du snakker så rart, (les dialekt) og dessuten så hører jeg stort sett ingen ting". Som i hørselshemmet.

Vi kan vel ikke annet enn å trekke litt på smilebåndet og tenke litt på "Etaten" etter denne episoden. Men epost skal bli. Og uten sammenligning forøvrig; her er en smakebit fra nettopp "Etaten":

2 kommentarer:

 1. Etaten var en genial serie, som jeg forøvrig skaffet meg på DVD, jeg måtte bare ha den.
  Dette var således et hyggelig gjensyn.
  "dessuten så hører jeg stort sett ingen ting"
  Denne uttalelsen må jo ligge blandt topp 10 av de jeg har hørt fra offentlig etat i løpet av mitt liv.
  Tenk å få seg til å si noe sånt?

  Lykke til med pipa!

  SvarSlett
 2. HKH: hadde han bare sagt det litt tidligere i samtalen!! På den annen side er ikke mannen min lett å stoppe når han først har fått i gang snakketøyet. Akkurat nå fyrer vi som bare det, har vi fyrt så lenge, så kan vi vel fyre litt til! Og så får vi ta løs på saken etter nyttår!!

  SvarSlett

Om du vil legge igjen kommentar, men ikke har egen blogg: Velg "Navn/nettadresse" istedet for "Anonym". Skriv inn ditt eget navn eller nick, nettadresse er ikke nødvendig.

Og takk for at du kommenterer, ikke noe gjør en blogger mer fornøyd!