tirsdag 7. februar 2012

Vi som aldri sa hore

Denne boka har jeg hatt lyst til å lese lenge! Og endelig fikk jeg tid. Etter anbefaling fra blant annet Mammadamen som skrev om boka her.
Ronnie Sandahl debuterte med denne boka i 2007 og fikk mye fortjent og positiv oppmerksomhet. En oppvekstroman? Absolutt. Et realistisk bilde av ungdomstida? Jeg er redd for det. Et hverdagsdrama fra en hvilken som helst småby, det kunne vært her, men senteret i fortellingen er den lille byen Falköping hvor fredagens vorspiel kaster oss tilbake i tid og sted.
Tre kompiser, Hannes, Frippe og Kristian - og ei dame, Wilma. Klart det blir trøbbel. Liv som ikke helt tar form. Er dette alt? Er dette livet? 


Boka gir en stemme til den nye kjønnsrolledebatten - og til mennene. Myk eller tøff? Snill eller macho? Jeg tenker at det sikkert ikke er lett å vokse opp som ung mann i dag.  Ronnie Sandahl beskriver denne problematikken med stilsikker penn. Les! 


Et intervju med forfatteren finner du her.

  

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Om du vil legge igjen kommentar, men ikke har egen blogg: Velg "Navn/nettadresse" istedet for "Anonym". Skriv inn ditt eget navn eller nick, nettadresse er ikke nødvendig.

Og takk for at du kommenterer, ikke noe gjør en blogger mer fornøyd!