onsdag 3. september 2008

Oppdatering fra bokhylla

Nå har husmor tatt et jafs inn i barne-og ungdomsbøkene som er nye av året. Utrolig mye bra litteratur, der altså!Sanne Munk Jensen: En dag skinner sola også under hundens hale

Sterk oppvekstroman med et mørkt bakteppe. Boka handler om Alma, en forteller som du ikke videre kan stole på. Alma forsøker å studere samtidig som hun forsøker å rydde opp i sitt eget liv. Det sistnevnte er nok den mest komplekse problemstillingen: hvordan kan man unnslippe en evig dårlig samvittighet ovenfor en mor man egentlig ikke skylder noen ting og en lillesøster man har fungert som morserstatning for? Samtidig som man forsøker å forholde seg til en kjæreste man ikke helt om man skal satse på, fordi man muligens, eller ikke, er forelska i sin beste venninne? Som du sikkert forstår, er det ikke lett å være personen Alma. Boka ble utropt til "årets bok" i Danmark, ikke uten grunn, spør du husmor.
Hans Petter Laberg: HoneyBunny

Steinar har blitt sammen med skolens merkligste jente, HoneyBunny. Omtrent samtidig får han et brev fra faren som han ikke har møtt på mange år. Begge deler byr på utfordringer i Steinars hverdag. Det beste med denne boka er kanskje språket. Hans Petter Laberg skriver så godt at en stakkars blogger bare kan bli grønn av misunnelse..
Moni Nilsson: Salmiakk og Spokke

Dette er denne rundens høytlesningsbok. Utrolig morsom og underholdende fortelling om lille Salmiakk som bor langt innpå den svenske landsbygda. Her møter han utallige utfordringer i form av de evige plageåndene Per-Jonas og Anna-Sara. For ikke å glemme den veldig dumme faren til Per-Jonas. Heldigvis dukker Spokke opp, og han kan nok best beskrives som en av "lillefolket". Plutselig har Salmiakk en venn, og da går ting så mye bedre. Nilsson kombinerer humor med alvor, for alvoret ligger alltid der i bakgrunnen. Bl.a er det hjerteskjærende å lese om mammaen til Spokke, Mia, som ikke kan utholde den svenske landsbyga og som etterhvert flytter fra faren og Spokke og tilbake til Stockholm.
Heidi Linde: Gjørmedrømmer
Veronica er 15 år og på ferie i den svenske skjærgården, sammen med sin far, kunsteren. Ferien byr på mange overraskelser samt prøving og feiling i forhold til det å snart skulle være voksen. Kan man f.eks bare helt plutselig bestemme seg for å være en annen? Midt på treet, denne boka her.


Tulle Sigbrand: Patti er her! (i serien "Wannabees)

Dette er den første boka i serien "Wannabees", om en gjeng totalt forskjellige jenter som bestemmer seg for å danne et band - kalt nettopp "Wannabees". Patti er første jente ut, og en annen jente forteller i bok nr. to. For husmor har denne boka blitt litt bedre på avstand, for det var ærlig talt ingen stor leseropplevelse, hverken i handling eller språk. Når det er sagt, er det sikkert en slik bok som husmor hadde trykt til sitt hjerte om hun var 13-14 år igjen. (eia var vi der..)

Og dett var dett..:)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Om du vil legge igjen kommentar, men ikke har egen blogg: Velg "Navn/nettadresse" istedet for "Anonym". Skriv inn ditt eget navn eller nick, nettadresse er ikke nødvendig.

Og takk for at du kommenterer, ikke noe gjør en blogger mer fornøyd!