søndag 14. september 2008

Lese, lese, lese...

Hva skulle vel husmor gjort uten alle bøkene? Disse er lest i det siste:


Ellen og Heidi Linde: "For resten av livet"
Helle blir mor til lille Gustav, og dermed blir livet totalt forandret. Fra å være en oppegående grafisk designer med en karriere, er hun plutselig redusert til å "bare" være mor. Og det er mye tøffere enn hun kunne forestille seg. Hvordan forholder man seg egentlig til kjæreste, svigermor, kolleger og konkurrerende mødre i barselgruppa? For ikke å snakke om egne, svært motstridende følelser rundt morsrollen? Morsom og underholdende bok med et snev av alvor midt innimellom alle de komiske situasjonene.

Nedjma: "Mandelen: en personlig fortelling
Dette er noe så sjeldent som en beskrivelse av en muslimsk kvinnes erotiske oppvåkning. Boka handler om Badra, som etter et fullstendig mislykket ekteskap, flykter til Tanger, hvor hun søker tilflukt hos sin tante. Her møter hun Driss, og dette blir starten på et forhold som utfordrer Badra på mange flere måter enn det hun noensinne kunne forestille seg. Gjennom tilbakeblikk får vi også et innblikk i Badras oppvekst og seksuelle oppvåkning. Sterk bok, sterke følelser.

Hedda H. Robertsen: Skutt i filler av Mads Mikkelsen
Bare tittelen på denne boka gjør det vel verdt å spandere noen timer på den! 19-årige Alba jobber i en Ark-butikk. Her møter hun en 40-årig, barsk danske som hun i sitt stille sinn "døper" Mads Mikkelsen (han kjekke, danske skuespilleren, dere vet..!!) Alba vikler seg inn i et sammensurium av (erotiske) fantasier om seg selv og Mads Mikkelsen, og tilslutt lurer du egentlig på om hva som er fantasi og hva som er virkelighet.

Ingrid Wiese: Labyrinten
En ungdomsbok på tampen. Boka handler om Kent, hvis far er en kjeltring som til stadighet sitter inne. Men denne gangen skal han holde seg på matta. Og det går riktig så bra en stund, helt til postkontoret ranes og faren til Kent åker inn igjen. Mora er kjempesliten og snart banker kreditorene på døra. Da bestemmer Kent seg for å ta saken i egne hender. og han roter seg fort bort i en gjeng som driver med litt av hvert. Denne boka er full av klisjéer. Far i fengsel - mobbing på skolen - sliten mor - "kamerater" som hardbarka kriminelle osv osv. Allikevel er det faktisk ganske spennende - i alle fall mot slutten.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Om du vil legge igjen kommentar, men ikke har egen blogg: Velg "Navn/nettadresse" istedet for "Anonym". Skriv inn ditt eget navn eller nick, nettadresse er ikke nødvendig.

Og takk for at du kommenterer, ikke noe gjør en blogger mer fornøyd!