søndag 19. juli 2009

Siden sist har man lest..

Sadie Jones: Utskudd
Denne boka har det meste man kan ønske seg. Spennende historie, gode og interessante person- og miljøskildringer. Historien starter i 1945. Lewis er 7 år og har enorme forventninger til et normalt familieliv da faren hans kommer hjem fra krigen. Men faren har forandret seg, og da moren dør i en fatal ulykke noen år senere, er Lewis s sin skjebne beseglet. Den pene overklasseidyllen viser seg å være svært så annerledes under overflaten, og Lewis drives fra skanse til skanse, helt til det én dag går galt.. Denne mååå dere bare lese!!


Lars Saabye Christensen: Visning
Det var på tide å plukke opp Saabye Christensen igjen nå, etter skuffelsen med "Bisettelsen". Og denne gangen svikter han ikke. Selv om Dagbladets anmelder mener at denne boka er "dørgende kjedelig". Will og Cathrin har vært samboere i 4 år, og tilsynelatende et vellykket par. Men Cathrin kjeder seg. Hun foreslår at de skal begynne å gå på visninger, og snart er de to i gang med å skape en erotisk lek i forbindelse med visningene. Etterhvert drives leken mot noe som Will verken kan forstå eller styre.. Pussig, men svært så lesverdig bok. Og bare så det er sagt til Dagbladets anmelder: Hurdal ligger virkelig ikke på Toten..Cecelia Ahern: Takk for alle minnene
Ingen sommer uten en lettbent og romantisk historie! Skjønt det burde ha vært litt mer romantikk, for vi skjønner alle hvordan det går til slutt! Etter en tragisk ulykke husker Joyce ting hun aldri har opplevd. Hun har plutselig ervervet seg kunnskaper om arkitektur såvel som kunsthistorie, og hun seg for seg episoder som hun aldri har vært en del av. Justin er skilt, ensom og ganske så ulykkelig. Når han én dag overtales til å bli blodgiver, starter merkelige ting å skje.. Justin og Joyce møtes helt tilfeldig (eller nettopp ikke!!) og dermed ruller den berømte snøballen..Linda Olsson: La meg synge deg stille sanger
En vakker, vakker bok, som gir deg vått lommetørkle når du har lest deg ferdig. Og for en tittel! Veronika kommer flyttende til en svensk landsbygd midt på vinteren. Den nærmeste naboen er Astrid, en gammel dame som på folkemunne har ord på seg for å være en "heks". Utover våren vokser det frem et vennskap mellom de to kvinnene som på hver sin måte har opplevd store tragedier. Usedvanlig godt språk og en utrolig skildring, lavmælt og uforglemmelig. LES!!!!

4 kommentarer:

 1. Jeg er, som alltid, imponert over lesehastigheten din. Du leser minst fire bøker mens jeg leser én... Men jeg ser trolig flere filmer enn deg! ;o)

  SvarSlett
 2. Heidi: jeg leser kanskje en smule for fort, for jeg får nok ikke med meg absolutt alle detaljer.. Men skitt au! Jeg klarer liksom ikke å la være! Og ja. Du ser absolutt flere filmer. I går så jeg på TV for første gang på ca 4 uker tror jeg.. :)

  SvarSlett
 3. Jeg er enig med Heidi om det med lese hastigheten, men jeg er som alltid imponert over bokannmeldelsene dine - Du får meg til å ha LYST til å lese en del av bøkene du skriver om..

  SvarSlett
 4. HKH: Tusen takk! Nå ble jeg glad!

  SvarSlett

Om du vil legge igjen kommentar, men ikke har egen blogg: Velg "Navn/nettadresse" istedet for "Anonym". Skriv inn ditt eget navn eller nick, nettadresse er ikke nødvendig.

Og takk for at du kommenterer, ikke noe gjør en blogger mer fornøyd!