søndag 11. juli 2010

Wroclaw (Vratislav, Breslau)

Nylig hjemvendt fra Polen er det fremdeles mange inntrykk som må fordøyes. Selv om turen i det store og det hele har vært preget av program fra morgen til kveld, fikk jeg litt turistfølelse (mye takket være en to timers guidetur) og effektiv vandring på fredag formiddag.

Wroclaw er en by med rik historie, og det synes! Byen har vært både tsjekkisk (900-tallet), østerrisk (1500-tallet) og tysk (sist som en viktig festningsby under den 2.verdenskrig). Torget i gamlebyen er visstnok Europas andre største plass, og til tross for omfattende krigsødeleggelser under den annen verdenskrig, er gamlebyen omhyggelig bygget opp igjen til fordums prakt. Bygningene i gamlebyen er preget av både gotikk- og barokkstil, et mangetall kirker og et helt unikt rådhus. Men alt er ikke bare vakkert, byen er også preget av "østblokk" i områdene rundt gamlebyen, og ikke minst omkringliggende områder rundt byen. En ny tur til Polen frister virkelig, men da står Krakow for tur!

En liten billedvandring (i veldig usortert rekkefølge!)Opplyste broer om kvelden gir et vakkert skue

Detaljer fra byens mange vakre bygninger

Oversiktsbilde over torget


Rådhuset


Litt østblokk


I markedshallen var det hundrevis av ferdiglagde bårebuketter og kranser til salgs. For 40 zloty (tilsvarer 80 nkr) får du f.eks denne


Markedshallen


Universitetsbygningen by night
2 kommentarer:

  1. Jeg har fått sansen for Polen. Var i Wroclaw i fjor, og likte byen godt. Torget i gamlebyen var triveligere enn det i Praha, for eksempel. Der det så altfor masse folk! Synes jeg, da. Krakow er også en fin by. Og Warszawa anbefales på det varmeste. For de som liker nedoverski er Polen også et godt alternativ vinterstid, sier sikre kilder nær meg.

    SvarSlett

Om du vil legge igjen kommentar, men ikke har egen blogg: Velg "Navn/nettadresse" istedet for "Anonym". Skriv inn ditt eget navn eller nick, nettadresse er ikke nødvendig.

Og takk for at du kommenterer, ikke noe gjør en blogger mer fornøyd!